Descoperă cum Baba Sutra, varianta dacică a Kama Sutrei, revine în atenție după un caz șocant din Vaslui, analizat de experții în dacologie
Într-un colț de țară unde agonia postcomunistă nu doar că n-a trecut, dar a făcut metostază în mentalul colectiv, o manifestare cultural-violentă cu iz folcloric a tulburat tihna cotidiană a județului Vaslui. Evenimentul, catalogat sec de procurori drept un „viol asupra unor septuagenare”, a fost preluat de comunitatea științifică paralelă cu realitatea, formată din renumiții dacologi Oreste – spiritist de salon – și Dan Puric – bardul neînțeles al Românismului cu „R” mare, mic și patetic.
Pentru că simpla bestialitate nu mai satisface foamea de mitologie, cei doi au ridicat cazul la rang de revelație etno-erotică, introducând în dezbaterea publică un concept necunoscut: Baba Sutra. Nu, nu e o glumă proastă scrisă într-un birt de lângă autogară, ci „o formă elevată de necrofilie preventivă”, cum ar zice inițiații. Spre deosebire de tradiționala necrofilie – unde victima are scuza morții – Baba Sutra se practică pe viu, dar cu potențial de viitor compost uman.
În entuziasmul lor academic, Oreste și Puric au lansat ipoteza-șoc: Kama Sutra e, de fapt, un plagiat. Da, dragii noștri, Kama Sutra nu e creația indienilor cu bindi și karma, ci o adaptare a mult mai vechii Baba Sutra, codificată prima oară pe coaja de fag de către daci, în peșterile de la Sarmizegetusa. Așa cum li s-a furat dacilor și pălinca (azi „palinka”, în gâtlejul unguresc), și mirul, și sexul ritualic cu babete au fost smulse din mâinile glorioase ale strămoșilor noștri.
Cazul vasluian este cu atât mai fascinant cu cât una dintre „participante” s-a declarat vizibil tulburată de utilizarea mirului pe post de lubrifiant, ridicând întrebarea logică: mirul trebuie aplicat cald sau rece? Cei doi experți au oferit un răspuns pe măsură: temperatura este irelevantă, câtă vreme actul este însoțit de reculegere și patriotism ancestral.
Dincolo de absurdul grotesc al poveștii, concluzia dacologilor este clară: Biserica Ortodoxă a ciordit și mirul, înlocuind intenția originală – ungerea cu scop erotic – cu ritualul religios steril, de duminică. Practic, „lubrifierea sacră” a fost rescrisă cu tămâie și ipocrizie.
Așa se încheie un nou capitol din epopeea spiritualo-sexuală a neamului, în care sfințenia, penibilul și crima se dau în stambă pe fundal de muzică populară remixată de Satan, cu sprijinul regretatului Ceaușescu și al unei echipe de spirite care încă mai cred că Sarmizegetusa era Parisul Orientului.
Următorul episod: Cum a inventat Decebal prima poziție sexuală cu capul în jos și de ce a ajuns Traian să o numească inversul latin.
Notă:
Aceasta este o revizuire a unui text scris și publicat în 2017